floranatolica
 
Ara Üye girişi DDbtn
-
Cryptomeria taksonları
Tüm bölgeler


Istranca BölümüÇatalca-Kocaeli BölümüErgene BölümüGüney Marmara BölümüBatı Karadeniz BölümüOrta Karadeniz BölümüDoğu Karadeniz BölümüAsıl Ege Bölümüİç Batı AnadoluYukarı Sakarya BölümüOrta Kızılırmak BölümüYukarı Kızılırmak BölümüKonya BölümüYukarı Fırat BölümüErzurum - Kars BölümüYukarı Murat-Van BölümüHakkari BölümüAntalya BölümüAdana BölümüOrta Fırat BölümüDicle Bölümü
Familya: Cupressaceae
Cins adı: Cryptomeria
Türkiye´de toplam 0 tür doğal yayılış göstermektedir. Toplam 1 egzotik/kültür türü gözlemi bildirilmiştir. Turuncu noktalar floranatolica gözlem konumlarıdır.
Kadifeçamı
Cryptomeria japonica

Genel anlatım [1]

Günümüzde Çin ve Japonya’da yetişen tek bir türle temsil edilen “monotipik” bir cinstir. “Kryptosmerae”, Yunancada “gövdesini saklayan, gizleyen” anlamına gelir; bu da iğne yapraklarının sürgün üzerindeki dizilişi ve sürgünü tamamen örtmüş olmasıyla ilgilidir (Yaltırık, 1988). Gençlik döneminde hızlı büyüyen Japon çamının ışık ihtiyacı az olup yaz kuraklığına karşı hassastır. O nedenle ülkemizin Karadeniz Bölgesinde nemin yüksek olduğu bölge boyunca yetiştirilebilir (Kayacık, 1980). Oldukça görsel ve dekoratif bir ağaçtır.


1) Akkemik, Ü. (Ed). 2018. Türkiye´nin Doğal-Egzotik Ağaç ve Çalıları. Orman Genel Müdürlüğü Yayınları, Ankara. 684 s.
2) Türkiye'de tespit edilen türler listesi için BizimBitkiler.org.tr veritabanından yararlanılmıştır (Güner,A., Aslan,S., Ekim,T., Vural,M., Babaç,M.T., (edlr.), (2012). Türkiye Bitkileri Listesi (Damarlı Bitkiler). Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi ve Flora Araştırmaları Derneği Yayını. İstanbul.).